ROMEcoaching.nl
 
vertellen.jpg

Reacties op introductieworkshop 'Kinderen & emoties'

"Het was een gezellige leerzame avond. Even stilstaan bij de emoties van kinderen, hoe klein ze ook zijn!! met leuke tips erbij om peuters te leren wat en welke emoties er zijn door ze simpelweg te benoemen! 
Hier vanuit de ouders alleen maar leuke reacties gehad."

Ouderraad PSZ de Callimero's Ysselsteyn, april 2015

 

 


 

"Op 30 maart jl. zijn onze pedagogische medewerksters, samen met een aantal gast- en vraagouders naar de erg interessante workshop Kinderen & emoties geweest. De workshop werd gegeven door Rome coaching. Het motto van deze workshop is: Opvoeden is ruimte geven aan emoties en grenzen aan gedrag.

Ik was erg enthousiast. Als medewerkster van Roodkapje, maar ook zeker als moeder."

Gastouderbureau Roodkapje, april 2015

 


 

 

"Ik heb Susan in Oktober 2014 uitgenodigd voor een huiskamerworkshop. Vanuit het gastouderbureau waarbij ik ben aangesloten hadden we een miniworkshop kinderen en emoties aangeboden gekregen. Toen ik deze avond bijgewoond had, was ik erg enthousiast over Susan zelf, wat ze te vertellen had en over de workshop in het algemeen.

Ik meende direct een aantal moeders te kennen die ook heel graag deze informatie zouden horen en die er in de praktijk meteen mee aan de slag zouden kunnen.
Na hier en daar eens wat gepolst te hebben, had ik al vrij snel een 8-tal moeders bij elkaar.

In overleg met Susan heeft zij toen gewoon in onze woonkamer een huiskamerworkshop kinderen en emoties gegeven. Heel laagdrempelig, heel relex, heel vertrouwd en heel knus, gezellig en leerzaam. Alle moeders hebben het als een leuke zinvolle gezellige avond ervaren.

Als Susan ooit een nieuwe/andere workshop heeft nodig ik haar absoluut weer thuis uit voor een bijeenkomst."

Hanneke Rongen, moeder, pleegmoeder en gastouder, november 2014

 


 "Op 8 oktober mocht ik als gastouder deelnemen aan de workshop Kinderen en emoties via Gastouderbureau Maria samen met een groep collega’s.

Op het programma stond onder andere het herkennen en benoemen van emoties maar ook het accepteren ervan. In eerste instantie dacht ik dat ik er veel vanaf wist met mijn ervaring als gastouder. Heel verrassend heeft de workshop mij een andere kijk hierop gegeven. Hoe vaak zeg je niet ; nu is het klaar, niet meer huilen, genoeg geweest...? De workshop heeft mij bewuster gemaakt van wat er in kinderen om kan gaan. Niet alle kinderen kunnen hun emoties verwoorden en lopen vast door o.a. hun taalkennis. We speelden het spel lekker-in-je-vel en ervaarden zelf dat het makkelijker is om een gesprek te beginnen over emoties met behulp van kaartjes. Binnen korte tijd waren we in gesprek met elkaar over persoonlijke situaties en gevoelens. Voor mij een reden om dit spel aan te schaffen en aan de slag te gaan met mijn BSO kinderen en mijn eigen zonen. Een laagdrempelig spel waarbij de kinderen heel open beginnen te vertellen over zichzelf en mij meer inzicht heeft gegeven in hun kennis rondom begrippen en emoties.
Het was een leerzame, interessante en gezellige avond. Mijn complimenten voor Susan, die het met veel enthousiasme vertelde en met persoonlijke voorbeelden aan ons toe kon lichten. Bedankt!"

Angelique Arts (gastouder en moeder van 2 jongens van 5 en 11 jaar), Merselo, oktober 2014

 


"Hallo Susan,

In oktober ben ik twee keer bij de workshop “Kinderen en Emoties” aanwezig geweest. Een avond met de gastouders en een avond met de ouders en de oudercommissie. Hetzelfde thema en toch zo verschillend qua inhoud doordat je op de vragen van de (gast)ouders ingaat. De reacties van de (gast)ouders waren heel positief.

Eens met andere ogen kijken en luisteren naar het kindeven als het ware stil staan bij wat je gewend bent om te doen, te reageren. Een heleboel inspiratie waar we weer mee aan de slag kunnen. Doordat je vertelt vanuit je eigen ervaringen, voelt je verhaal heel goed en staat het dicht bij ons als (gast)ouders
Dank je wel."

Gastouderbureau Maria, Merselo, oktober 2014

 


"Hoi Susan,

Ik wilde je nog bedanken voor de interessante workshop van gisteren. Ik en volgens mij ook alle anderen aanwezigen hebben er veel van opgestoken."

Lid ouderraad KDV Poeh-Beer, Ysselsteyn, april 2014

 


"Hallo Susan,

Vanmorgen hebben we nog even nagesproken over gisterenavond. Iedereen vond het een fijne maar ook vooral praktische workshop! Dit wilde ik je even terug geven."

Directrice basisschool De Doolgaard, Horst, november 2013

 


 

 

 

Ik wil graag op de hoogte blijven!
dit veld niet invullen s.v.p.